יום הולדת זו הזדמנות. הזדמנות לחגוג, הזדמנות לפרגן והזדמנות לשמח את מי שחוגג שנה נוספת להיווסדו…
השאלה מתחילה ב – איך לחגוג את האירוע.
אז האמת היא שבכל מה שקשור לחגיגת יום הולדת אין ממש כללים. כי יום הולדת זה ציון דרך שלא כולם טורחים לחגוג אותו וגם אם כן, כל אחד בוחר את הצורה שהוא רוצה ואת החגיגה המתאימה לו.
כך שאפשר לומר שכל דבר יכול להיות נכון וכל חגיגה היא אפשרית.
אז אנחנו כאן עם צורה אחת של אירועים הולדת והיא נחגגת בצורה פשוטה יחסית – בין כתלי הבית.
חוגגים בבית אבל מרגישים בחוץ
אם אתם אנשים שאוהבים את הבי אך עדיין אתם לחגוג בצורה יותר מיוחדת ולהרגיש כאילו טרחתם ויצאתם לחיק הטבע או אולי לבית קפה, אתם יכולים פשוט לצאת למרפסת או לחצר אם יש לכם כזו, להזמין שירותי קייטרינג והרי לכם מסיבת יום הולדת מושלמת שעונה על כל הציפיות שלכם. גם נשארתם בטריטוריה שלכם וגם לא עבדתם קשה להכין את האירוע.
השאלה היא איזה אוכל תזמינו לאירוע.
כאן יהיה עליכם להתחשב במספר פרמטרי על מנת להרכיב את התפריט לאירוע, מה שיוציא תא כל המשתתפים וכמובן גם אתכם, מרוצים, שמחים ובעיקר שבעים…
כך מרכיבים תפריט ליום הולדת
הרכבת התפריט ליום הולדת חייבת לעבור דרך הדגשים הבאים:
- תפריט שמתאים לגיל המשתתפים – מסיבת יום הולדת יכולה להיות מסיבה של ילדים והיא גם יכולה להיות מסיבה של בוגרים. חשוב תמיד להתאים את התפריט ואת אופי הארוחה לגיל של המשתתפים.
- תפריט שמתאים לשעה ביום בו מתקיים האירוע – מסיבת יום הולדת אין לה שעה. היא יכולה להתקיים בבוקר והיא יכולה גם להתקיים בשעות הצהריים או הערב. התפריט לאירוע כזה חייב להיות מותאם לשעה כדי שאכן המשתתפים ייהנו ויאכלו. אין טעם להזמין קייטרינג בשרי לאירוע הנערך בשעות הבוקר המוקדמות. מנגד, אירוע שנערך בערב יהיה מושלם עם תפריט בשרי.
- תפריט מתאים לכולם – אם יש בין האורחים שלכם כאלה שיש להם הגבלות מסוימות במזון כמו למשל חולי צליאק, חולי סוכרת או סתם כך אנשים שיש להם אלרגיה לסוגי מזון שונים, חשוב שתכינו תפריט שיתאים לכולם ויענה על הצרכים של כל אחד מהסועדים.
הגשה מושלמת
יש אפשרויות הגשה שונות לאכול באירועים ובייחוד באירועים כמו ימי הולדת כי מצד אחד זהו לא אירוע רשמי, מצד שני כן חשוב שכל אחד יוכל לקבל את המנה הרצויה לו. על כן יש מי שיבחר להכין בר, יש מי שילך על שולחן שוק ויש מי שיכין מגשי אירוח. כל דבר עשוי להיות מוצלח ועשוי גם לא להצליח. תכנון נכון ועריכה מוקפדת תוך קשב לציפיות של האורחים, זה שמה שיוביל לאירוע שמח ומוצלח.